Susanne Vlierhuis

Fotografie

Wie ben ik?

Mijn naam is Susanne, maar noem me vooral Suus. Ik ben 38 jaar en woon samen met mijn kinderen Saar(bonus), Goos en Cato in Zeist. Ruim 12 jaar ben ik de trotste eigenaresse geweest van een kleinschalig kinderdagverblijf in het centrum van Utrecht. Maar het werd tijd voor wat meer rust en aandacht voor thuis en een nieuwe uitdaging. In fotografie kan ik zoveel kwijt, mijn passie om een mooi verhaal te vertellen doormiddel van beeld, het kunnen werken met mensen en vooral met kinderen, creatief bezig zijn en mensen blij maken met mooie foto’s! Ik doe dit omdat ik het echt ontzettend tof vind om te doen, en geloof me dat zie je ook terug!

Hoe ga ik te werk?

We weten allemaal hoe ongelooflijk leuk het is om mooie foto’s van jezelf en je gezin te hebben, maar eerlijk? Wat is het toch ongemakkelijk die camera op je gericht. Ga jij dan ook altijd anders bewegen? Je wordt er toch een beetje onrustig van. Ik herken dat gevoel. Ik kan je dat gevoel natuurlijk niet helemaal ontnemen, maar geloof me wij komen een heel eind. Omdat we van tevoren goed met elkaar afspreken wat jullie wensen zijn weet ik waar ik voor kom. Ik ga jullie niet vragen om te poseren, in tegendeel. Ik werk doormiddel van storytelling. Storytelling is, zoals de letterlijke vertaling eigenlijk al zegt het vertellen van een verhaal; jullie verhaal. Ik leg jullie op natuurlijk wijze vast. Juist die momentjes die voor nu heel normaal en gewoon zijn dat zijn vaak de momenten waar je over een paar jaar naar terug kijkt en denkt oh ja was dat mooi en een fijne tijd. Die kleine handjes die kleine voetjes juist. Die mooie kleine ritueeltjes die je snel weer vergeet zijn prachtig om vastgelegd te hebben in jullie verhaal naar dit moment. Ik maak mijzelf zo onzichtbaar mogelijk en stel jullie en de kinderen op jullie gemak. Je zult merken dat je na een tijdje niet eens meer door hebt dat ik er ben.

Voorbereiding:

Hoe kunnen we ons zo goed mogelijk voorbereiden op de reportage? Nou zoals ik al zei wil ik jullie zoveel mogelijk in jullie eigen natuurlijke habitat vastleggen. Maar dit betekent niet dat je het niet goed voor kunt bereiden. Juist door van tevoren goed na te denken over wat je graag vastgelegd wilt hebben, creëer je op het moment zelf wat meer rust. Denk hierbij aan vertrouwde activiteiten of rituelen zoals het voorlezen van een lievelingsboek, bouwen jullie graag een treinbaan? Een kopje koffie zetten samen, aan tafel een broodje eten of even naar het favoriete speeltuintje om de hoek. Ik heb hiervoor een vragenlijst opgemaakt om jullie alvast een beetje op weg te helpen om na te denken over wat je graag vast gelegd zou willen hebben, Uiteraard kan een reportage ook weer anders lopen maar op deze manier heb je zelf vast wat inspiratie voor de ochtend.

Impressie van branding/portret

Contactformulier

Contact

Susanne Vlierhuis fotografie

Zeist

Telefoonnummer

06 28251574

E-mailadres

info@susannevlierhuisfotografie.nl

KvKnummer

88029913